Две баби дадоха на телефонни измамници 41 000 лв. и 180 г злато

15:29, 11 авг 16 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две възрастни жени от Варна са дали цяло състояние на телефонни измамници вчера. И в двата случая непознатите успели да ги заблудят, че така оказват съдействие на полицията за залавяне на крадци и дори ги предупреждавали, че може да станат свидетели на задържане или преследване.

Едната старица – на 73 години, измамниците успели да убедят да остави до стълб на улицата 2000 евро, над 6000 лв. и около 150 грама златни накити. Другата жена – на 77 години, била придумана да сложи в торба 31 000 лв. и около 30 грама златни накити и да остави торбата под пейка в района на Червения площад. И по двата случая са образувани досъдебни производства.

От полицията за пореден път призовават гражданите да не дават пари на непознати хора, независимо под какъв предлог, да не се доверяват, да не предоставят лични данни и данни на свои близки по телефона. Органите на реда, куриерите и други длъжностни лица, за каквито обикновено се представят по телефона измамниците, имат специфични отличителни знаци или униформи, както и служебни карти, които могат да бъдат проверени.

В случай, че получите обаждане и спрямо Вас бъде осъществен опит за телефонна измама, незабавно подайте сигнал на тел. 112 или в полицията, апелират от областната дирекция на МВР. От пресцентъра напомнят и на хората с възрастни близки непрекъснато да им обясняват как случайно може да станат жертви на измама и да ги запознаят с основните правила, които трябва да спазват, ако попаднат в подобна ситуация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама