Германия ще лишава от гражданство потенциални джихадисти

15:47, 11 авг 16 / Свят 25 251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Германците с двойно гражданство, уличени за членство в терористична организация да губят германското си поданство. Това предложи вътрешният министър на Германия Томас де Мезиер като част новите антитерористични мерки, мотивирани от нападенията през юли в страната, при които загинаха 15 души.

Увеличаване и оптимизиране персонала на службите за сигурност, по-строги закони и наказания за престъпниците, както и за тези, които отправят заплахи или призовават за радикализация, депортация на престъпниците и повече видеонаблюдение, са част от предложените от Мезиер мерки за сигурност.

Идеите му включват и забрана за носене на бурки.

Над 4600 нови работни места за служители на реда ще бъдат разкрити, а до 2020 година правителството ще отпусне на вътрешното министерство допълнителен бюджет от 2 милиарда евро за техническо оборудване и въоръжаване, каза още Томас де Мезиер. 

Германското разузнаване има данни, че джихадисти, представящи се за бежанци, са влезли в Германия, за да организират и извършват терористични нападения, съобщи Би Би Си

Очаква се предложените от Де Мезиер идеи да минат през текущата парламентарна сесия, което означава, че те мога да влязат в сила преди парламентарните избори през есента на 2017 г., писа по-рано в. „Кьолнер Щат-Анцайгер“.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама