Правителството плаща 70 000 лева за цветар и градинар

16:27, 11 авг 16 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правителството си търси цветар и градинар, за които ще заплаща до 70 000 лева на година, предаде БГНЕС.

Целта е всеки понеделник в кабинетите на министър-председателя, на тримата вицепремиери и на секретарките им да се аранжира с нови цветя. Това става ясно от обществената поръчка на Министерски съвет за фирма за цветарски и градинарски дейности.

Услугата ще струва на данъкоплатците до 70 000 лева годишно, без ДДС.

В тази цена влиза и аранжировката на заседателната зала на правителството, което се събира всяка сряда, както и ред други дейности. Това изисква осигуряването на поне двама души на пълен работен ден.

Освен свежи и красиви букети, които да разкрасяват кабинетите на Борисов, Бъчварова, Дончев и Кунева, наетата фирма ще трябва да осигурява аранжирането с цветя и на официални събития, които се провеждат в сградата на правителството, както и в Резиденция “Бояна”, за срок от 12 месеца. Свежи букети веднъж седмично се полагат и за директорите на дирекции на МС.

Изпълнителят трябва да осигури до 30 различни вида рози и два вида гербери, сочи документацията. Сред останалите цветя, които ще красят кабинетите на властта ще са лилиум, лалета, фрезия, карамфили, нарцис или общо 96 вида цветя, сред които и папрат от Коста Рика. 

От кандидатите се изисква да предложат оферти за букети, които да са направени от три до девет броя цветя.

Фирмата, която ще спечели конкурса, ще трябва да осигури освен цветар и поне един градинар, който да извършва текущата поддръжка на градината на МС, която е с обща площ 1,5 декара. В пролетно-летния сезон тревата трябва да се коси веднъж седмично, а два пъти в годината трябва да се извършва резитба на храстите. Градинарят на МС ще се грижи и за текущото поливане, торене, почистване и на трайните растения, които са разположени в коридорите, кабинетите и заседателните зали на “Дондуков” 1.

Изборът на изпълнител ще стане на база предложена най-ниска цена.    

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама