Център за почасово предоставяне на услуги създава Община Добричка

16:48, 11 авг 16 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Създаване на Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността и в домашна среда в община Добричка“ е един от проектите, по които работи местната администрация. Тя обяви на сайта си протокола от подбора на персонал, както и Списък на кандидат-потребители в низходящ ред според крайната оценка на потребностите им от почасови услуги.

Проектът предвижда създаване на Център за почасово предоставяне на услуги  на лица с увреждания и възрастни хора над 65 години, които са в пълна или частична невъзможност да се самообслужват в къщи, подобряване на достъпа им до основни социални и здравни  услуги и постигане на независимост и социална интеграция.

Услугите ще бъдат предоставяни в периода 15 август – 14 февруари 2018 г.

Целеви групи по проекта са  лица с  с увреждания и лица над 65-годишна възраст с невъзможност в самообслужването.

Приключи набирането на кандидати за потребители на услуги, както и на кандидати да бъдат социални асистенти, домашни помощници и лични асистенти.

За лични асистенти кандидатстват 86 потребители, за домашни помощници -27, за социални асистенти – 44.

Проектът предвижда да бъдат наети  44 лица, от които 26, които ще се грижат за по един потребител, 10 домашни помощници, от които всеки ще се грижи за по две лица, както и осем социални асистенти, като всеки от тях ще се грижи за по трима потребители.

Желаещите са 157, а проектът предвижда да бъдат обслужвани 70 лица.

Финансирането на проекта е на стойност 499 656 лева.

В рамките на проекта ще функционира Център за обществена подкрепа. Ще бъде закупен и автомобил, който ще се използва за превоз на потребителите, както до болници и други медицински заведения, така и за организиране на екскурзии на лица от целевата група. Дейностите по проекта ще стартират от 15 август.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама