Музеят в Русе все по-достъпен

17:09, 11 авг 16 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички пространства в Историческия музей в Русе вече са достъпни за хора с увреждания. От днес в сградата на пл. „Батенберг” 3 функционира мобилно верижно устройство за транспорт на инвалидни колички, съобщиха от културния институт.

Верижният транспортьор е закупен след спечелен от Регионален исторически музей – Русе проект за отпускане на средства за осигуряване на достъпна архитектурна среда на културни, исторически и спортни обекти пред Агенцията за хора с увреждания.

Верижният транспортьор е внос от Австрия. Товароносимостта му е 200 кг. Създаден е за използване в обществени сгради с по-голям човекопоток. Роботът е изключително мобилен – може да преодолее повече от едно стълбище. Подходящ е за използване на закрити и открити пространства. Съоръжението е стабилно и гарантира абсолютна безопасност за посетителите. Транспортьорът се задвижва чрез акумулаторни батерии, поради което може да бъде използван, дори когато електрозахранването на сградата е спряно.

С новата придобивка Историческият музей става напълно достъпен за хората с увреждания. Пред сградата на пл. „Батенберг” 3 е изградена рампа, която осигурява лесен достъп на неподвижни и трудно подвижни хора до първия етаж на музея. Верижният транспортьор пък осигурява възможност за придвижване до втория и приземния етаж на сградата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама