Катарец заплашил да взриви столичен мол заради салата със свинско

17:42, 11 авг 16 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Катарецът Ал Тхани Сауд Мохамед Джасем беше арестуван, след като сервитьори в заведение на столичен мол, го чули да казва, че ще взриви търговския център. Мъжът бил в компанията на две забулени жени.

На брифинг в Софийска районна прокуратура стана ясно, че Джасем е показал задните си части и среден пръст, изплюл се на бара на заведението и викал – „Аллах е велик и ще дойде да накаже всички българи“, както и „Аллах Акбар“. После пък оказал съпротива при задържането си и ритнал полицай.

Причината за буйството на Мохамед Джасем била, че на майка му била сервирана салата със свинско место, което е забранено за мюсюлманите и те не го консумират. Другата жена на масата била сестра му. Оказва се, че е имало неразбирателство между него и персонала на заведението при правенето на поръчката.

Катарецът ще остане в ареста за 72 часа, а зам.-районният прокурор Радослав Димов заяви, че мъжът е бил проверен от ДАНС и няма данни за връзка с терористични организации.

„Деянието се отличава с особена дързост, извършено е на публично място в присъствието на множество хора и е придружено със съпротива срещу орган на власт, като при задържането му е ритнал полицейски служител”, каза още зам.-районния прокурор. Той обясни, че случаят представлява престъпление, за което се предвижда лишаване от свобода до пет години.

Очаква се катарецът да бъде съден за хулиганство, като пред съда прокуратурата ще настоява за постоянна мярка „задържане под стража”.

Освен непристойното държане, катарецът Джасем е оказал и съпротива, като е ритнал полицейския служител, който го задържал. Катарецът е с чисто съдебно минало, но е без адресна регистрация на територията на страната.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама