Община Никола Козлево кандидатства с проекти за 2.8 милиона лева през ДФ „Земеделие”

18:20, 11 авг 16 25 455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С четири проекта ще кандидадатства пред Държавен фонд „Земеделие” Община Никола Козлево.

На извънредна сесия на местния парламент днес общинските съветници са се запознали с готовността на администрацията да кандидатства по Програмата за развитие на селските райони.

Сред четирите проекта са ремонти на пътища, училище и читалище.

"В момента готвим апликационните форми и когато започне приемът в началото на септември ще бъдем една от първите общини, внесли проекти", каза за Topnovini.bg председателят на Общинския съвет Стефан Стефанов.

Средства от европейската програма ще се търсят за ремонт на общинския път от Хърсово до Никола Козлево. Той не е ремонтиран 20 години, извършвана е само текуща поддръжка, уточни Стефан Стефанов.

Той допълни, че подобна реконструкция струва 1 млн. лева. Собствените приходи на общината са към 700 000 лв., няма как да отидат само за един ремонт, допълни председателят на ОбС.

С друг проект ще се търси финансиране от 1 млн. лева за  ремонти на улици от селищната мрежа на Никола Козлево, Ружица и Хърсово.

Около 800 хиляди лв. пък ще са нужни за ремонти и мерки за енергийна ефективност в училище „Цанко Церковски” в общинския център и читалището в село Крива река.

Според Стефан Стефанов общинските проекти имат 90% шанс да бъдат финансирани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама