Двама бездомници окупираха столична спирка, обещаха да се местят в центъра (снимки)

19:23, 11 авг 16 25 692 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама бездомници – мъж и жена – окупираха столичната спирка на градския транспорт „Ж.к. Изток“ от страната на бившия хотел „Плиска“, сигнализира читател на София Topnovini.bg.



Тя е от Петрич, а той е от София. Срещнали са се в столицата. От няколко дни вече живеят на спирката, но няма да останат дълго там. Ще се преместят към бившия хотел „Плиска“ или към центъра на града. Препитават се с каквото намерят, поне засега. Не са се обърнали към Столичната община, за да разберат как може да им се помогне и да си намерят работа. Питали са единствено в близките строителни обекти, но оттам им казали, че си имат работници. Това разказа пред София Topnovini.bg мъжът, който е около 40-50-годишен.

По неговите думи никой от гражданите, които чакат на спирката на градския транспорт, не им е правел забележка, че пречат.



Междувременно възрастна жена, която чакаше автобуса се оплака, че няма къде да седне. „До кога ще продължава това, нали живеем в европейска столица?“, попита тя. И допълни, че столичният кмет Йорданка Фандъкова трябва да се заеме със случая.



На други граждани също им е направило впечатление, че бездомниците са там от вчера. Възрастен мъж пък направи забележка на екипа ни, че снимаме хората, тъй като „всеки би могъл да изпадне в такова състояние и трябва да бъдем толерантни“. Той обясни, че и клошарите имат право да стоят на пейката на спирката.



От близкия търговски обект обясниха, че бездомните мъж и жена не са създавали проблеми досега, но са зачестили случаите на просещи хора край спирката. Вчера друга бездомна жена е търсела пари от клиентите на лавката, при което се е стигнало до скандал.

От Столична община заявиха пред София Topnovini.bg, че ще направят проверка и ще се обърнат към полицията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама