Съдят крадец на тенджери от "Столипиново"

19:27, 11 авг 16 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В съда е внесен обвинителен акт срещу 20-годишния Митко А,за това, че е направил опит да отнеме чужди движими вещи от владението на другиго, без неговото съгласие, съобщиха от Районна прокуратура Пловдив.

На 28 април 2016 г. пострадалият Л.К., който живеел в две едноетажни постройки на ул. "Батак" в Пловдив, отишъл на работа. Той оставил входните врати на жилищата отключени, като заключил само външната. Имотът бил ограден с двуметрова тухлена ограда. В двете постройки Л.К. държал пари, килими, кухненска посуда и други вещи. 

Обвиняемият решил да влезе в двора и да открадне, каквото намери, докато собственикът отсъствал. Той влязъл в имота с найлонов чувал и го напълнил с тенджери, чинии и други вещи, които открил на двора. 

После завързал чувала и го прехвърлил през оградата на улицата. В това време двама свидетели, които били пред имота на потърпевшия., забелязали как от вътрешната страна на оградата се прехвърля найлонов чувал, а малко след това я прескочил и Митко А. Когато се навел да вземе чувала, за да го занесе в дома си, двамата свидетели се затичали към него. Те са развикали: "Крадец, крадец" и го хванали.

Обвиняемият успял да се отскубне от тях и избягал, като оставил чувала с крадените вещи на улицата. След това единият от свидетелите го прехвърлил през оградата и се обадил на собственика, който не се върнал веднага в дома си, защото бил на работа.  През това време друго лице, неустановено по делото, извършило втора кражба от дома му, като отнело парична сума, четири килима, видеоплеър и приемник за телевизия. 

Когато се прибрал обраният, открил найлоновия чувал до оградата, а при влизането в едноетажните постройки и липсата на парите и други вещи, за което сигнализирал в полицията. 

По делото е установено, че втората кражба не е извършена от Митко А. и за нея се води отделно досъдебно производство. Разпитан в хода на досъдебното производство, обвиняемият не се е признал за виновен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама