Родом от Каварна е издъхналият на плажа на „Оазис“ архитект

20:19, 11 авг 16 25 946 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
65-годишният столичен архитект Любомир Семерджиев почина час след като бе спасен от удавяне, съобщи 168chasa.bg. Това се случи в сряда на плажа на ваканционното селище “Оазис” край Лозенец, което сам е проектирал.

Сигналът за смъртта му е получен към 10,30 ч в полицията в Царево. Първоначалната информация била за удавяне, но дошлите на място полицаи установили, че на архитекта му е прилошало, докато е бил във водата. Той бил изваден навреме от морето, оказана му била медицинска помощ, но малко по-късно починал. Точната причина за смъртта му ще бъде установена след аутопсия в бургаската болница.

Арх. Любомир Семерджиев е роден през 1951 г. в гр. Каварна. Завършва средно образование в Строителния техникум през 1970 г., висше образование във ВИАС (сега УАСГ) през 1977 г., както и следдипломна специализация по градоустройство и урбанизъм през 1978 г. Има златни медали като първенец на випуска и за най-добър дипломен проект. Кариерата му е свързана с над 2000 проекта на обществени и жилищни сгради и реконструкции в България, Гърция, Кипър, Германия и Русия. Участвал е в много конкурси и изложби.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама