Български граждани се бият за "Ислямска държава"

22:44, 11 авг 16 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българи се бият за "Ислямска държава“, съобщава bTV, като се позова на свой източник. Според него младите мъже, заминали на джихад, са от различни райони на страната ни. Със сигурност обаче към групировката са се присъединили жители на ромската махала в кв."Изток" в Пазарджик. 

Мъжете отишли да се бият за терористичната групировка били на възраст между 20-30 г. Знаело се, че  те са на гурбет в чужбина, но всъщност са част от организацията. Те не поддържат връзка със семействата си у нас, но им изпращат пари.

Припомняме, че последните две години службите уверяват в своите доклади, че няма граждани на България, които са се присъединили към "Ислямска държава" или поне няма данни за такива.

"Ако не ме пазите, ще бъда убит", казва източникът на телевизията. По думите му на джихад в Сирия са заминали поне десетина души. Те са от Пазарджик и от други български градове. Мъжете не поддържали връзка със семействата си, но им изпращали пари.

Източникът разказва още, че в квартала поддържат контакти с "Ислямска държава" и че са знаели за нападението над "Шарли ебдо" и атентатите в Мюнхен.

"Оттук заминават, отиват до летището в Мюнхен или в Кьолн. После отиват в Турция и от Турция отиват там. Всеки един оттук, който е заминал за Германия – събират се всяка седмица и се пращат пари за "Ислямска държава", казва той пред медията.

По думите му новите джихадисти си били купили оборудването у нас – камуфлажни дрехи, колани, кубинки. "Те се виждат. Като дават "Ислямска държава", ги виждам по телевизора", посочва източникът.

Той разказва още, че в  квартала се плащало добре за носенето на бурки и бради – по около 600 лв. за изцяло покрита жена.

"Гледат в България да има друга държава. Те да командват в България, това е цялата истина. Това Ахмед си го каза. Направо като проповед: България ще стане "Ислямска държава", казва източникът на телевизията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама