Последен ден на кампанията за кастриране на улични кучета в Търговище

06:17, 12 авг 16 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес е последният ден на кампанията за кастриране на уличните кучета, съобщават от общинска администрация.

Тя е по инициатива на Община Търговище и е финансирана от нейния бюджет. Осъществява я Общинско предприятие „Социални и охранителни дейности“ след подаване на сигнал от гражданите на телефон: 0897990712.

18 безстопанствени кучета са доведени за кастрация от началото на седмицата  във ветеринарна клиника „Витавет“, извършваща манипулациите по договор с предприятието. Целта на инициативата е намаляване популацията на уличните четириноги.

71 са безпризорните кучета, обработени в Общинско предприятие „Социални и охранителни дейности“ от началото на 2016 г. За  цялата 2015  г. те са 86.

След залавянето на кучетата,  ветеринарен лекар извършва тяхното обезпаразитяване, ваксиниране, кастриране и маркиране. След това служителите на предприятието ги прибират в Приюта за безстопанствени животни за наблюдение. Там кучетата престояват известно време, след което ги връщат на мястото, където са заловени.

Към днешна дата 18 безпризорни кучета обитават Приюта. Всеки желаещ гражданин може да осинови куче оттам. От началото на годината 9 улични четириноги са намерили свои стопани в България, а 2 са заминали за чужбина. Приютът е отворен за посещения всяка сряда от 11 до 13 часа, през събота - от 10 до 12 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама