Отбелязват Международния ден на младежта в Русе

07:45, 12 авг 16 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Международния ден на младежта ще отбележи Общински младежки дом – Русе днес, 12-ти август, от 19 ч. пред Съдебната палата, съобщават от пресцентъра на общината.



MES.bg - Моят магазин за обувки



Целта на този ден е да разгърне възможностите и потенциала на младите хора, да отбележи техните постижения и да планира начини за по- доброто им включване в развитието и прогреса на обществото.

Младежкият дом, с подкрепата на ЦРЧР и програма „Евродеск”, предоставя възможност младите хора да бъдат интегрирани в процеса на вземане на решения на глобално, национално и местно ниво.

Фокусът се поставя върху привличане на общественото внимание върху проблемите на младите хора чрез информационни кампании в тяхна подкрепа, организиране на диалог и акцентиране върху богатството и разнообразието от умения, интереси и стремежи на младежите.

На 17 декември 1999 г., с резолюция 54/120, Общото събрание на ООН приема направените препоръки на Световната Конференция на министрите, отговорни за младежта, състояла се в Лисабон на 8 - 12 август 1998 г. , 12 август да бъде обявен за Международен ден на младежта. В България за първи път официално денят се отбелязва на 12 август, 2007 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама