Силвия Дънекова хваната с допинг в Рио

08:36, 12 авг 16 / Спорт 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българската лекоатлетка Силвия Дънекова на Олимпийските игри в Рио е дала положителна допинг проба при направена проверка, съобщава bgathletic.com.

Шампионката и рекордьорка на страната ни в дисциплината 3000 м с препятствия е уличена в употребата на кръвния допинг - еритропоетин, известен като ЕПО.

Дънекова е била тествана в два поредни дни. Първата ѝ проба от 30 юли е отрицателна, но е последвал тест и на следващия ден. Тогава в пробата ѝ е открит хормон на растежа. Вече е отворена и проба Б, която потвърждава резултата. 

Съобразно разпоредбите състезателят и МОК ще трябва да изразят своите позиции пред КАС.

Дънекова трябва да направи това до 9 часа местно време (15 часа българско) в Рио днес. След това назначеният Панел от съдии на КАС ще вземе решение за отнемането на акредитацията на Дънекова.

Министерството на младежта и спорта остро осъжда поведението на лекоатлетката Силвия Дънекова, уличена в употреба на забранени вещества по време на Олимпийските игри в Рио де Жанейро. "Недопустимо е по този начин да се руши имиджа на България и да се слага петно върху целия български спорт!", отсекоха много сърдити от ведомството.

Припомняме, че заради грандиозен допинг скандал, голяма част от спортистите на Русия не бяха допуснати до Олимпийските игри в Бразилия.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама