Николай Хаджигенов: МВР е най-големият нарушител на законите

08:44, 12 авг 16 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
МВР е най-големият нарушител на законите. Това заяви пред камерата на БТВ адвокатът Николай Хаджигенов, който коментира връщането на бизнесмена Абдуллах Бююк в Турция. По думите му министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова не спазва нито един закон, а само слуша какво ще каже началника. 

Хаджигенов рзясни, че в Турция се виждат вече механизмите на тоталитаризъм, като сравни политиката на Ердоган с "тоталитарен режим" на Бойко Борисов у нас.

Нарушен е всеки един закон, български или международен, възмути се относно ареста на бизнесмена още адвокатът. По думите му Бююк може вече да е пострадал, тъй като МВР го е върнала в страна, в която след 15 юли са забранили Конвенцията за защита на човешките права.

 Ердоган се опитвада изгради обрза на врага, който  е Америка и Западния свят, обясни отново пред камерата на БТВ Мехмед Юмер - главен редактор на вестник "Заман". Той също коментира  казуса с бизнесмена. По думите му преди време Белгия не е предала турска хигиенистка, обвинена  за три убийтва, защото е спазила законите, докато България в случая е обрекла Бююк, изпращайки го в Турция.

Казусът с Бююк предизвика широк медиен отзвук заради нееднократните изявления на турския външен министър Чавушоглу в последните десетина дни, че последователят на проповедника Фетхуллах Гюлен ще бъде екстрадиран от България, въпреки че Софийският апелативен съд (САС) окончателно отказа да направи това още през март.

Ситуацията обаче претърпя рязък обрат в сряда привечер, когато МВР изведнъж се намеси, потвърждавайки, че няколко часа по-рано е установило, че Бююк няма валиден документ и пребивава нелегално в страната ни, вследствие на което принудително го е отвело и предало на турските власти на ГКПП "Капъкуле".

Вътрешният министър Румяна Бъчварова коментира в четвъртък пред бТВ, че макар и цялата хронология да изглежда предварително координирана с Анкара, най-малкото заради постоянните изказвания на Чавушоглу, издаващи детайлната му информираност за съдбата на Бююк, между двете страни не е имало предварителна тайна уговорка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама