Събират пари за операция на колоездач от Шумен

09:30, 12 авг 16 25 713 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шуменци събират пари за ортопедична операция на колоездача Георги Ангелов. Той е с увредени тазобедрени стави и единственото възможно лечение е поставянето на изкуствени.

Акцията под надслов „Да спасим Геша” е организирана в социалните мрежи и само за три дни от началото й,  вече са осигурени половината от нужните средства – 3 337 лв. Хора от цялата страна изпращат пари, постъпват суми по банковата сметка, има и преводи с куриер.

„Впечатлен съм от реакцията на хората, оказва се, че сме доста силна общност”, каза един от организаторите на кампанията Милен Димитров. По думите му, освен колоездачи, на апела за помощ се отзовават спортни клубове от цялата страна.

„Геша има нужда от помощ. Никога наш приятел колоездач, не е изпадал в такава тежка беда. Всичко досега са били дреболии. Банките му отказват заем, защото е безработен. Наред сме ние”, така приятелите на Георги се обръщат към всички, които искат да помогнат.

Трябва да се сменят двете тазобедрени стави, всяка една от които струва 3500 лева. Сумата включва само част от цената на ставата, 7000 се доплащат от здравната каса, а операцията е безплатна.

Става въпрос за двустранно заличаване на тазобедрените стави - инфаркт на ставите. Диагнозата е поставена в Шумен, препотвърдена в клиниката по ортопедия в Плевен, от доцент Вихър Ковачев, при когото и ще бъде извършена операцията. Първо ще бъде подменена по-силно увредената лява става, а след шест месеца и другата.

Единственото възможно лечение е оперативното и смяна на ставите с изкуствени. В противен случай, 38-годишният мъж става инвалид за цял живот. Ако операцията се забави, състоянието става необратимо, вследствие на атрофия на мускулите.

Акцията за набиране на средства продължава, парите могат да се изпращат до „Еконт Руски паметник" - Милен Огнянов Димитров или по откритата сметка в УниКредит Булбанк - IBAN № BG27UNCR70004522697625 в полза на Георги Кирилов Ангелов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама