Нелегално производство на цигари и извършена кражба разкри полицията в община Нова Загора

10:35, 12 авг 16 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две мащабни операции по пресичане на незаконната търговия с тютюневи изделия, противодействие на битовата престъпност и опазването на селскостопанската продукция са проведени приз последните два дни на територията на РУ-Нова Загора. В хода на полицейските операции е разкрита  кражбата на жп елементи от 9 август, разкрито е нелегално производство на цигари в частни домове в селата Сокол и Караново.

За 24 часа в РУ-Нова Загора е задържан 54-годишният С. К. за кражба на 6 броя маломаслени прекъсвачи от база до ЖП гара- Нова Загора. Елементите са намерени и иззети от пункт за изкупуване на черни и цветни метали. Снети са подробни сведения от лица, съпричастни към случая. Работата  по досъдебното производство продължава.

От частни домове в селата Сокол и Караново са иззети общо около 1500 кг тютюн, без акцизен бандерол, картонена кутия с празни заготовки за цигари, найлонови пликчета и машинки за пълнене на цигари, като и 139 готови цигари. Започнати са производства срещу момиче на 20 години и мъж на 52 години.

По време на операцията са проверени 57 автомобила и превозни средства с животинска тяга и 86 лица. Констатирани са 17 нарушения на ЗДвП, ЗБЛД, ЗГР, Наредбата на общината, ЗМВР. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама