Над 150 чужденци без документи задържани в София през последните 24 часа

12:09, 12 авг 16 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ден, след като МВР задържа за нередовни документи бизнесмена Абулла Бююк и го експулсира в Турция, от там се похвалиха със 166 чужди граждани, които са задържарни на територията на София без документи за самоличност за последното денонощие, съобщава МВР.

Припомняме, че след изказването на въшния министър на Турция Мевлют Чавушоглу, че екстрадицията на Абдулла Бююк е "в процес на подготовка", МВР задържа бизнесмена и го експулсира, въпреки опасността за политическа репресия срещу него, което предизвика остра реакция на обществото и неправителствените организации

Към момента продължават специализираните операции за противодействие на незаконното пребиваване на чужденци на територията на столицата. През последното денонощие столичните полицаи са проверили около 300 души. 166 от тях, които били без документи, са задържани в различни полицейски управления за установяване на самоличността и произхода им, след което предстои да бъдат предадени по компетентност на различни служби.

Полицейските операции за установяване и задържане на незаконно пребиваващи чужди граждани и лица, съпричастни към каналждийска дейност, продължават на територията на столичния град. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама