Общината ще разчисти незаконно сметище в центъра на Шумен

12:24, 12 авг 16 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Следващата седмица Общината ще разчисти незаконно сметище в центъра на Шумен. То се намира в района на улица “Христо Ботев” около недостроения Търговски дом.

За първи път местната власт се заема с разчистването на мястото. Това стана след личната намеса на кмета на Шумен Любомир Христов, който по сигнал на Topnovini.bg изпрати на оглед инспектори от Наредба 1.

Преди  време по сигнал на живеещ в района от Инспектората в Общината са чистили само подхода към замърсения терен от страната на улица “Цар Освободител”.  



След огледа на нерегламентираното сметище днес инспекторите коментираха, че част от боклуците са донесени от доскоро живеещи там клошари, но строителните отпадъци, автомобилни гуми и стъкла са изхвърлени от недобросъвестни граждани.

От Община Шумен обмислят и мерки за предотвратяване на незаконното изхвърляне на боклук в района на недостроения Търговски дом, като поставят ограждения, ограничаващи достъпа до мястото, предупредителни табели, а не е изключено и монтирането на камера за видеонаблюдение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама