70 влиятелни републиканци искат партията да спре да финансира Тръмп

12:31, 12 авг 16 / Свят 25 236 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 70 влиятелни републиканци настояват партията да спре финансирането на кампанията на Тръмп за предстоящия вот през ноември, съобщава БТА, цитирайки медиите отвъд Океана. Членовете на политическата сила са разочаровани от кандидатпрезидентската кампания на милиардера и настояват средствата да се насочат най-вече за предстоящия вот за Конгреса през ноември, съобщава БТА.

"Способността на Доналд Тръмп да внася разцепление, неговата некомпетентност, безразсъдство и непопулярност може да превърнат тези избори в прилив (на гласове) към демократите", се твърди в посланието, адресирано до председателя на Националния комитет на републиканската партия Райнс Прибъс и цитирано от сайта "Политико".

Подписалите писмото призовават за "незабавен трансфер" на партийните средства за частичните избори на сенатори (една трета от Сената се обновява през ноември) и депутати за всичките 435 места в Камарата на представителите с цел да бъдат подпомогнати кандидатите на републиканците, чиито перспективи да бъдат избрани са накърнени от непопулярността на Тръмп. Според тях само подобно действие ще спаси Републиканската партия от това "да се удави с Тръмп, висящ като камък на шията ѝ". "Това не би трябвало да е трудно решение, тъй като шансовете на Доналд Тръмп да бъде избран се изпаряват от ден на ден", се подчертава в писмото.

Според подателите на писмото последните дебати с участието на Търмп се наслагват върху "кампания, изпълнена с гняв и стремеж за отблъскване, която се подигра и оскърби милиони избиратели, включително хората с увреждания, жените, мюсюлманите, малцинствата". Писмото, в което се критикуват и "опасните тежнения към авторитаризъм" на Тръмп, се появи в публичното пространство миналадата седмица и се очаква следващата да бъде изпратено на Прибъс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама