Оказаха закрила на две деца, склонявани към просия в Слънчев бряг

13:15, 12 авг 16 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две деца (момче и момиче), склонявани към просия, са били установени при полицейска акция в Слънчев бряг. Малчуганите са откарани в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в Бургас.

Акцията, проведена в два последователни дни (10-ти и 11-ти август), е за обезпечаване сигурността на децата на обществени места през летния сезон и ограничаване на противообществените прояви и престъпления от и срещу малолетни и непълнолетни лица, свързани с наркотични вещества, скитничество, безнадзорност, просия и джебчийски кражби.

Въпросните деца са били открити в района на атракцион, разположен в близост до хотел „Галерия“ в курортния комплекс. Момчето и момичето са от бургаския квартал  „Горно Езерово“.

Предвид че едно от малолетните системно е склонявано към просия, събраните по случая материали са изпратена на Несебърска районна прокуратура с мнение за присъединяване към досъдебно производство от 2015 година срещу родителите във връзка със системно използване за просия на подрастващ от родител или настойник.

Предвиденото наказание е лишаване от свобода до две години или пробация, както и обществено порицание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама