Разследват изтезаване на дете в социален дом в Шумен

13:38, 12 авг 16 25 451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в Шумен образува днес досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че е изтезавал  непълнолетно дете, намиращо се под негови грижи, съобщиха от Апелативната прокуратура – Варна.

До образуването на досъдебното производство се стигна след разпоредена на 12 юли т.г. проверка на получен сигнал по електронната поща в Районната прокуратура в Шумен за бито дете в дом за деца, лишени от родителски грижи.

В хода на проверката  жена, която твърди, че е очевидец на побоя над 15-годишното момче, е предоставила мобилен телефон и флашпамет, в които според нея се съдържа запис на инцидента.

Разследването продължава с процесуално-следствени действия.

Topnovini.bg припомня, че клип с насилие над дете от Центъра за настаняване от семеен тип 1 вдигна на крак институциите в Шумен.

Записът е с продължителност 16 секунди и е публикуван във Фейсбук от служителката в социалното заведение Хюлия Арон. Жената обаче го е правила на шести юли.

На клипа ясно се чува как жена използва недопустим език в комуникацията си с дете, за което се твърди, че е настанено в центъра. Тя казва, че ще го убие и го нарича животно, а детето плачейки й повтаря "чакай".

Коментари в социалната мрежа, а и самата Хюлия Арон, твърдят, че гласът от записа е на възпитателката Деница Атанасова.

След подаден сигнал  Районна прокуратура - Шумен разпореди извършването на проверка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама