Върнахме на Гърция 11 иракчани

13:40, 12 авг 16 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вчера на ГКПП Капитан Петко войвода – Орменион по спогодбата за реадмисия с Република Гърция са върнати 11 граждани на Ирак, преминали нелегално гръцко-българската граница.

На 30 юли в зоната за отговорност на ГПУ - Момчилград е проведена специализирана полицейска операция. Граничните полицаи спрели за проверка микробус „Ситроен“ и лек автомобил „Пежо“ в землището на село Лозенградци, община Кирково. В микробуса са установени 11 лица, граждани на Ирак. В тях са открити документи, издадени от гръцките власти.

В ГПУ-Момчилград са задържани иракчаните, шофьорът на микробуса и двама мъже, пътуващи с Пежо-то, които са съпричастни към случая.

На 1 август районният съд в Момчилград е осъдил пълнолетните иракчани на 3 месеца лишаване от свобода условно с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 200 лева на човек. Групата от 11 иракчани е предадена на специализирания дом за временно настаняване на чужденци на дирекция „Миграция“ в Любимец.

На тримата български граждани са повдигнати обвинения за каналджийство. Вчера е приложена спогодбата между България и Гърция за обратно приемане на незаконно пребиваващи лица и иракчаните са предадени на гръцките власти на ГКПП Орменион.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама