700 декара сухи треви горяха в Добрич

13:47, 12 авг 16 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пет пожарни екипа в продължение на пет часа и половина гасиха голям пожар на околовръстния път на Добрич, съобщи началникът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“  Дарин Димитров.

Сигналът за пожара е получен в 15,57 часа на телефон 112. Огънят се е разпрострял на 700 декара. Горели са сухи треви и храсти в близост до квартал "Иглика", около района на ветеринарната лечебница и приюта за кучета. Димитров уточни, че пожарът е бил на територия, която е в регулационните граници на града.

В гасенето са участвали пет пожарни автомобила, както и три водоноски на сметопочистващата фирма "А.С.А. България". Огънят своевременно е овладян и опасност за жилищните сгради не е имало, обясни Димитров.

Пожарът е без материални загуби. Разследва се причината за пламване на сухите треви. Най-вероятно, става въпрос за хвърлена незагасена цигара.

През последното денонощие в област Добрич са регистрирани два пожара с нанесени материални щети и 12 пожара без загуби, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама