32-ма дипломати, отзовани от Турция след опита за преврат, са в неизвестност

14:25, 12 авг 16 / Свят 25 239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трийсет и двама от общо 208 дипломати, повикани обратно в Турция след неуспешния опит за преврат на 15 юли, все още са на свобода и Анкара има информация, че са избягали в различни държави, съобщи турският външен министър Мевлют Чавушоглу, цитиран от „Ройтерс“ и АФП.

На пресконференция в Анкара с иранския си колега Мохамад Завад Джафир Чавушоглу каза също, че получава "положителни сигнали" от САЩ относно искането за екстрадиция на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, който живее в изгнание в Пенсилвания от 1999 г. Анкара подозира Гюлен, че стои зад опита за пуч в Турция чрез мрежата си от последователи, внедрени в различни държавни институции.

В същото време той поясни, че Турция е получила „позитивни сигнали” от САЩ по отношение молбата за екстрадирането на ислямския проповедник Фетуллах Гюлен, който е обвиняван от Анкара за организирането на неуспешния пуч.

Междувременно Анадолската агенция съобщи, че турски съд е разпоредил да бъдат конфискувани всички активи на Гюлен в Турция.

Според информацията нареждането е издадено от съд в Адана и се отнася за всички имоти и банкови сметки, които принадлежат на Гюлен и на трима негови съратници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама