До края на деня ще приключи ремонтът на пътя Велико Търново - Горна Оряховица

14:37, 12 авг 16 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До края на деня трябва да приключат ремонтните дейности по укрепването на свлачището по пътя Велико Търново – Арбанаси - Горна Оряховица. В момента се полага асфалт върху ремонтирания участък. Целта е до 15-ти август, когато е празникът на село Арбанаси, по пътя да се преминава без проблеми. 

Свлачището се активизира след рекордното количество валежи в средата на юни. Веднага след рухването на земната маса кметът на Община Велико Търново Даниел Панов се срещна с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и я запозна с проблема. Пътят между Велико Търново и село Арбанаси е натоварен целогодишно и е част от републиканската пътна инфраструктура, затова бе взето решение за предприемане на незабавни мерки. 

С помощта на специализирана техника, геолози и геодезисти извършиха обследване и сондиране на терена. Впоследствие започна укрепване на нестабилния участък чрез вграждането на стоманени пилоти.  Финансиране за ремонта бе осигурено чрез механизмите на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама