Задържаха петима за сводничество и трафик на хора

15:04, 12 авг 16 25 462 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петима души са задържани при полицейска операция, проведена на 10 и 11 август в Златни пясъци и Варна, съобщиха от пресцентъра на МВР. В акцията, проведена под надзора на Специализираната прокуратура, са участвали служители от ГДБОП съвместно с колегите им от звената за борба с организираната престъпност в София и Варна и областната дирекция на МВР във Варна.

Според съобщението задържаните са участници в престъпна група за трафик на хора и предлагане на сексуални услуги. Операцията започнала от „Еротик бар“ в Златни пясъци, стопанисван от братята Емил и Тодор Тодорови. Проверен е и още един клуб, в който се предлагали сексуални услуги, както и други два адреса и три автомобила. Иззети са парични суми в големи размери, ценни книжа, тефтери с графици за работа на проститутките, записки и счетоводство, отразяващо заработените суми, наркотични вещества за собствена консумация и др.

След изтичане на първоначалния 24-часов срок на полицейското задържане трима души са освободени, двама – под парична гаранция. На 43-годишния Емил и 45-годишния Тодор, които са криминално проявени и осъждани, мярката е удължена на 72 часа с постановление на Специализираната прокуратура. По информация на Topnovini.bg двамата вече са конвоирани към София, където обвинението ще поиска Специализираният съд да им наложи постоянен арест.

Разпитани са 14 свидетели. Установени са и множество жертви на престъпната група. Работа по документиране и доказване на престъпната дейност продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама