Братя се споразумяха с прокуратурата за леки присъди за наркоразпространение

15:50, 12 авг 16 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжният съд във Варна одобри две споразумения за прекратяване на наказателното производство срещу 29-годишния Свилен Петров и 26-годишния Дилян Петров. Двамата братя се отказаха от съдебното разглеждане на делото по общия ред.

Свилен Петров се призна за виновен за това, че на 25 февруари тази година държал с цел разпространение марихуана с общо нетно тегло 4,50 грама, на обща стойност 26,46 лева. За това престъпление той приема да изтърпи наказание „Лишаване от свобода" за срок от 1 година и 2 месеца, отложено с изпитателен срок от 3 години. Съгласно споразумението е определена и пробационна мярка „Задължителни периодични срещи с пробационен служител" за времето на изпитателния срок.

Дилян Петров се призна за виновен за това, че на същата дата държал с цел разпространение марихуана с общо нетно тегло 118 грама на стойност 693,66 лева. Той подписа споразумение с прокуратурата, с което приема да изтърпи наказание „Лишаване от свобода" за срок от една година, при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип.

Съдът зачита времето, през което двамата братя са били с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, считано от 26. февруари до 5 юли тази година. Двете споразумения влизат в сила веднага.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама