Пуснаха пробно водната каскада по стъпалата за Паметника в Шумен

16:04, 12 авг 16 25 446 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пробно заработи днес водната каскада по стъпалата за Паметника в Шумен. След ремонт по проекта “Оттука започва България” най-сетне атрактивното водно съоръжение отново ще радва шуменци и гостите на града.

“Тестовете на каскадата ще продължат и утре. При условие, че не се появят повреди в понеделник съоръжението ще заработи”, коментира за Topnovini.bg ръководителят на Общинско предприятие “Паркове и обредна дейност” Златин Кайряков и допълни, че водната каскада в Шумен е трябвало да бъде пусната още миналата седмица, но се наложило отстраняването на внезапно появили се повреди, които са попречили да се спази определения срок.

Възстановяването на каскадата струва над 5000 лева. От тях повече от 3000 лева струва водната помпа за съоръжението, която бе доставена миналата седмица. Около 2000 лева излезе възстановяването на електрическото захранване.

Припомняме, че през есента на миналата година по улеите на каскадата бе поставена нова хидроизолация. Дейностите бяха част от проекта “Оттука започва България”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама