Пеньо Пейков прострелял доведения си син с незаконен пистолет в Стара Загора

16:27, 12 авг 16 25 555 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С незаконен пистолет „Макаров” е прострелян 46-годишният Христо Чолаков. На 12 август 2016 г. е получено съобщение на тел. 112 съобщение за прострелян мъж в офиса на ЕТ „Пеньо Пейков”  в Стара Загора, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

Незабавно са извършени процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели.

Установено е, че днес около 9,30 часа в офис на ЕТ „Пеньо Пейков”  след възникнал скандал 66-годишният Пеньо Пейков  е прострелял 46-годишния Христо Чолаков  с незаконно притежавано оръжие пистолет „Макаров” със заличени номера. Пейков е  стрелял четири пъти, като два проектила са попаднали в тялото на пострадалия. Пострадалият е доведен син на Пейков и е имал пълномощно да управлява ЕТ” Пеньо Пейков”.

Той е откаран в УМБАЛ „Стоян Киркович” Стара Загора, където към момента се извършва оперативна интервенция.

При огледа на местопроизшествие са иззети пистолет „Макаров” със заличени номера, четири гилзи и два проектила. Иззети са натривки от ръцете на Пейков. Назначени са и се извършват множество експертизи – съдебно-медицинска на пострадалия, съдебно – балистична експертиза, психолого - психиатрична експертиза на Пейков.

Предстои Окръжна прокуратура Стара Загора да привлече в качеството на обвиняем Пеньо Пейков за две престъпления : престъпление по чл. 115 във връзка  с чл. 18, ал.1 от Наказателния кодекс за това, че направил опит умишлено да умъртви Христо Чолаков, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини и

престъпление по чл. 339, ал.1 от НК за това, че придобил и държал огнестрелно оръжие - пистолет „Макаров” със заличени номера, без да има за това надлежно разрешение.

Наказанието , което се предвижда за престъпление по чл. 115   е „лишаване от свобода” от 10 до 20 години. Наказанието, което се предвижда за престъпление по чл. 339 ал.1 от Наказателния кодекс е „лишаване от свобода” от 2 до 8 години.

Спрямо Пейков ще бъде постановена мярка  „задържане под стража” за срок от 72 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама