Спортен празник за деца се проведе в Русе

16:38, 12 авг 16 / Спорт 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спортен празник за деца от 7 до 16 години организиран от „Спортен клуб триатлон - Далян” се проведе днес в комплекс „Олимпия“ в русенския квартал „Дружба“. Събитието е част от проекта на клуба, реализиран в рамките на кампанията „Русе - Европейски град на спорта 2016”, с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух”.

В проявата участие взеха състезатели по триатлон, ученици от училищата партньори по проекта ОУ „Никола Обретенов“ и СУ „Васил Левски“, деца от Ученическата спортна школа, АГ „Гео Милев“, СУ „Христо Ботев“, ОУ „Иван Вазов“, както и деца, лишени от родителски грижи.

Събитието започна с демонстративни упражнения по лека атлетика. След това състезателите и останалите участници в спортния празник сформираха 6 смесени отбора, които премериха сили в щафетни лекоатлетически игри. Спортистите от СК „Далян“ показаха различните плувни стилове. В края на събитието, всички участници бяха наградени от председателя на клуба Миглена Ангелова.

Проектът има за цел да популяризира спортовете плуване и лека атлетика, както и да предостави условия за интеграция чрез спорт на ученици с различен социален статус.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама