Вече пречистват водите на над 600 домакинства във Войнеговци

17:55, 12 авг 16 25 609 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приключва първият етап от изграждането на локалната пречиствателна станция на с. Войнеговци, в която ще се пречистват водите на над 600 домакинства в селото. Вторият етап ще позволи да се пречиства водата за около 3000 души. Изгражда се и канализацията, като вече е готов главният канализационен колектор. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която посети станцията в с. Войнеговци.

Тя припомни, че преди десет години е нямало канализация в 30% от общината. Вече са изградени и реконструирани около 100 км канализация и над 200 км водопровод. Над 240 млн. лева са инвестирани само в строителство и реконструкции, без да е включено отчуждаването на терени.

През месец септември се очаква да започне изграждането на канализацията в кв. „Горна баня“. Ще бъде довършен и третият етап на канализацията в местността „Сливница“ в кв. „Люлин“.

В „Драгалевци“, където жителите протестират заради липсата на канализация, има проект, който преминава покрай реката. В момента текат процедури по отчуждаване на терени, за които са необходими огромни средства, допълни Фандъкова.

По думите на зам.-кмета по инвестиции и строителство Ирина Савина плановете на Столичната община са водите от селата Чепинци, Световрачане и Ногован да се пречистват в локални пречиствателни станции или както в „Кремиковци“ – в регионални пречиствателни станции. А водите от „Манастирски ливади“, „Кръстова вада“, „Малинова долина“ ще се отвеждат в с. Кубратово.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама