Наполовина да бъде намален данъкът за такситата в Добрич предлата кметът

19:18, 12 авг 16 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Добрич Йордан Йорданов ще внесе предложение годишният данък за такситата да бъде намален почти наполовина и да бъде 300 лева.

Това стана ясно след проведена днес среща на кмета и неговия финансов заместник Елка Димова с превозвачи и лица, извършващи таксиметров превоз на пътници.

Повод е било изменението на Наредбата за определяне на местните данъци. Превозвачите и кметският екип са обсъдили размера на годишния данък върху таксиметровия  превоз на пътници. На заседание на Общинския съвет в края на юли бе решено налогът да е 590 лева, като промените в Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за определяне размера на местните данъци предвиждат той да е между 300 и 1000 лева.

Наредбата влиза в сила от 1 януари 2017 г., като дотогава, по предложение на кмета, ще се преразгледа размерът на годишния данък, съобщиха от пресцентъра на Община Добрич.

При определянето на конкретната сума екипът се стреми към постигане на баланс между интересите на превозвачите и Общината. Предложението на кмета Йордан Йорданов е  размерът на местния данък да бъде 300 лв.

Общината обмисля да наложи санкции за нерегламентирания превоз на пътници, извършващ се от автобусните спирки, както и съвместни проверки с другите оторизирани институции, стана ясно също след срещата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама