Хвърчила ще се реят в небето над Варна

07:18, 13 авг 16 / Любопитно 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хвърчила ще изпъстрят днес и утре небето над Варна. В 10 ч. на плажа в „Аспарухово“ започва поредното издание на Фестивала на хвърчилата, организиран от клуб „Асто – Въздушни чудеса“ с подкрепата на общинския фонд „Култура“.

Откриването е с Парад на хвърчилата и представления на детски театрални и музикални състави и артистични формации, демонстрации на авиомодели, парапланери и други летящи обекти. От 14,30 ч. днес е предвидено обучение на управляеми хвърчила – това са така наречените спортни, или акробатични хвърчила, които с майсторско управление могат да се движат много бързо и да изписват различни фигури в небето. До края на деня ще има състезания с фризби и други летящи предмети, а ако вятърът в края на деня позволи, шоуто ще завърши с пускане на горящи фенери и нощно каране на светещи хвърчила.

Фестивалът продължава и утре със свободно пускане и демонстрации на хвърчила. Сцената на плажа е отворена за всички, които желаят да покажат талантите си, а програмата приключва с концерт от 16 ч. отново на плажа в „Аспарухово“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама