Община Разград набира персонал за предоставяне на социални услуги по проект

07:34, 13 авг 16 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Разград обяви процедура за подбор на лица, които ще са пряко ангажирани с предоставянето на социални услуги по проект, съобщиха от местната управа. В началото на юли общината започна реализацията на проект „Превенция на социалното изключване и намаляване на бедността сред децата“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Той се финансира от Европейския социален фонд на Европейския съюз и е с продължителност 27 месеца.

Във връзка с изпълнението му общината търси да назначи  трима социални работници, логопед, рехабилитатор, психолог, четирима медиатори, специален педагог, медицинска сестра, акушерка и юрист.

Крайният срок за подаване на необходимите документи от кандидатите за участие в подбора е 26 август. Всички документи по образец, които трябва да бъдат подадени, кандидатите могат да получат в сградата на община Разград, стая 506 и 508. Те са достъпни и на официалната интернет страница на общината, рубрика „Програми и проекти”.

Подборът ще протече на два етапа – по документи и интервю. За допълнителна информация кандидатите могат да се обадят на телефон 084 618 218 – Кольо Колев, ръководител на поректа и 084 618 135 – Маринка Николова, технически сътрудник по проекта.

Общият бюджет на проекта възлиза на 588 567 лева, като средствата от Европейския социален фонд са в размер на 500 281,95 лева, а националното съфинансиране е в размер на 88 285,05 лева.

Основната му цел е превенция на социалното изключване, намаляване на бедността сред децата чрез инвестиции в ранното детско развитие и продължение на услугите, предоставени по Проекта за социално включване. Предвижда се предоставянето на интегрирани социални услуги с цел подкрепа на деца в ранна детска възраст и техните семейства, като се подобри достъпът им до здравна и психологична грижа. С проекта се цели и формиране на родителски умения, подобряване на семейната среда и повишаване готовността на децата за включване в образователната система.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама