С поклони към Турция голяма политика не се прави, каза Румен Овчаров

09:41, 13 авг 16 / Политика 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„С такива поклони към Русия, към Турция, към САЩ, голяма политика не се прави“. Това каза бившият министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров в сутрешния блок на „Нова“ относно изказването на премиера Бойко Борисов за експулсирането на бизнесмена Абдуллах Бююк в Турция. Според него това е липса на каквато и да е стратегия в политиката на България.

„Като погледнем това ,което се случва в българския политически живот, можем да видим разликата между един генерал, който преди тов е бил полковник, и един генерал, който преди това е бил нещо друго“, отбеляза той във връзка с лявата кандидатура на ген. Румен Радев за президент. И допълни, че стратегията е една от основните науки, които се изучават във военните академии.

Ген. Румен Радев е заплаха за Бойко Борисов и кандидатурата на ГЕРБ, каза още Овчаров. Според него ген. Радев ще стигне на изборите до балотаж, ако Борисов е номинацията на управляващата партия.

Той коментира и напреженеито в БСП. По неговите думи много хора около предишния и по-предишния председател на левицата не могат да преживеят, че Корнелия Нинова е начело на партията. Много от тези пък, които са подкрепили нейния лидерски пост, са виждали лявата промяна със собственото си издигане за кандидат-президент и възможността да предопределят решенията на ръководството на БСП.

Относно оттеглянето на „Движение 21“ в общата лява номинация за държавен глава Овчаров коментира, че Татяна Дончева няма как да остане в коалицията, когато вижда само себе си като единствена кандидатура.

По темата за възраждането на проекта АЕЦ „Белене“ бившият енергиен министър каза, че „това е поредният предизборен балон“.

„След като този чуждестранен инвеститор ще дойде да печели на българска територия, да трупа радиоактивни отпадъци на българска територия, а българските граждани да приемат ядрения риск от съществуването на ядрено съоръжение, защо България не участва в този супер печеливш проект“, попита той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама