Откриха ловния сезон за птици

10:11, 13 авг 16 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благоевградското Ловно-рибарско дружество "Сокол-91" дадестарт на новия ловен сезон.

До началото на октомври е разрешен отстрелът на птици - пъдпъдък, гургулица, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина.

За недопускане на инциденти и нарушения, от Югозападното държавно предприятие в Благоевград призоваваха ловците от 28-те ловни сдружения в региона да спазват стриктно законовите разпоредби и следване на ловната етика и дисциплина. 

Екипи от служители на ЮЗДП, Регионалната дирекция по горите и КОС в благоевградската полицейска дирекция, извършват съвместни проверки по спазване на Закона за лова и Закона за оръжията и боеприпасите.

Съответният председател на ловна дружина е длъжен преди ловния излет да проверява за наличието на заверени ловен билет, членска карта и валидно разрешение за носене на оръжие и попълва разрешително за лов. 

Ловци, които не са екипирани с шапка и облекло с ярък сигнален цвят, се отстраняват. Забранена е употребата на алкохол преди и по време на лов. Провеждането на инструктаж на участниците в лова е задължително. 

Във връзка с пожароопасния сезон ловците трябва да са особено внимателни при боравене с огън. Паленето извън обозначените места може да предизвика горски пожари, предупреждават от ЮЗДП-Благоевград. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама