Бойните кораби са отворени за посещения

10:55, 13 авг 16 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненци и гости на града имат възможност да разгледат днес бойни кораби от състава на Военноморските сили. Поводът е 137-годишнината на военния ни флот. Плавателните съдове са в района на морска гара Варна и са отворени за посещения от 10 до 15 ч.

В 18 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център ще започне тържественото събрание-концерт, посветено на празника на флота. На него ще присъства и президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Росен Плевнелиев, който ще бъде посрещнат с военен ритуал на площад „Антон Новак“ пред входа на ФКЦ.

В 21 ч. небето над Варна ще бъде озарено от традиционните за празника илюминации.

Тържествата утре продължават в района на морска гара Варна, където ще се проведе ритуал по присвояване на първо офицерско звание на випускниците на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“. След края му – от 12 до 15 ч., корабите на ВМС отново ще могат да бъдат разглеждани.

За нормалното протичане на тържествата от 6 ч. в неделя достъпът на автомобили до паркинга в тази зона ще бъде напълно преустановен, предупредиха от „Пристанище Варна“ ЕАД.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама