Полицията се намесва,засилват контрола на Бачково за празника Успение Богородично

11:35, 13 авг 16 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хиляди българи се очакват да пътуват от днес до понеделник към Бачковския манастир за традиционното литийно шествие с чудотворната икона на Света Богородица. В ОДМВР – Пловдив е създадена необходимата организация за осигуряване безопасността на движението в района.

Предвид очаквания интензивен пътникопоток, в периода 13-15 август са ангажирани максимален брой полицейски екипи за подпомагане на трафика и недопускане образуването на автомобилни колони чрез регулиране и насочване на моторните превозни средства за паркиране на определените места.

За улеснение на пътуващите от обяд на 12 август (петък) до вечерта на 21 август (неделя) се преустановява обрушването и обезопасяването на скалните откоси със стоманени мрежи на път я Асеновград - Смолян.

От АПИ съобщиха, че при тунелите на км 32+423 и км 33+427 на второкласния път преминаването ще бъде в две ленти за движение, при ограничение на скоростта от 40 км/ч. При тунела на км 39+471 - след Бачковския манастир, пътуването ще бъде в една лента, сигнализирана със светофарна уредба. Тя ще бъде регулирана ръчно за пропускане на превозните средства в по-натоварената посока.

Строително-монтажните дейности на съоръженията по пътя Асеновград - Смолян се очаква да приключат до 15 септември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама