Треньорът на бургаската лекоатлетка Силвия Дънекова: Никога не е приемала забранени субстанции

11:50, 13 авг 16 / Спорт 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Преди да замине в Рио де жанейро Силвия Дънекова е проверявана 6 пъти, като и 6-те проби са отрицателни, заяви нейният треньор Румен Ангелов в ефира на „Нова“ във връзка с положителната допинг проба на българката на Олимпийските игри в Рио. Шампионката и рекордьорка на страната ни в дисциплината 3000 м с препятствия е уличена в употребата на кръвния допинг - еритропоетин, известен като ЕПО.

Никога тя не е приемала забранени субстанции. Не е пила дори и лекарства от страх да не попадне забранено вещество в организма й, а се е лекувала с билки, коментира той.

Треньорът очаква специалистите и лекарите да се приберат от Олимпийските игир, за да получи логично обяснение за случилото се. Според него спортното министерство не е реагирало персонално към Дънекова, а е изказало общо мнение към допинга.

Според най-успешния ни плувец Петър Стойчев, който коментира случая в сутрешния блок  на „Нова“, няма заговор срещу нашата лекоатлетка. Той допълни, че не трябва всикчи да се нахвърлят срещу Силвия Дънекова, тъй като това не е първата положителна допинг проба за България, няма да бъде и последната.

Най-лошото в случая е, че тя ще бъде отстрнена от Олимпийските игри и няма да има право да участва в следващите 4 години, отбеляза Стойчев.

„Борбата с допинга е приоритет на международните федерации. Винаги ще се преследва това нещо. Лошото е, че ние сме хванати“, допълни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама