15 руски авиокомпании готови с чартъри до Турция

12:58, 13 авг 16 / Свят 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 15 руски авиокомпании са готови да започнат чартърни полети до Турция веднага след получаването на разрешение, съобщи днес ръководителят на Росавиация Александър Нерадко, цитиран от ТАСС.

Той уточни, че всички авиокомпании, които по-рано са летели за Турция, искат да продължат тези полети. Нерадко каза, че на руските авиокомпании ще им трябват само няколко часа, за да подновят чартърната програма за Турция след получаването на нужното разрешение.

На 9 август руският държавен глава Владимир Путин каза, че е въпрос на време потокът от руски туристи към Турция да се върне до нивото преди кризата в отношенията на Русия и Турция. На съвместна пресконференция с турския президент Реджеп Тайип Ердоган Путин припомни, че в края на юни Русия отмени забраната за продажба на туристически пакети за Турция.

Забраната за чартърни полети между двете страни бе наложена в Русия, след като през ноември миналата година турските военновъздушни сили свалиха руски бомбардировач, изпълняващ задачи в Сирия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама