Патоанатомите: Удавяне е причинило смъртта на ветроходката

13:17, 13 авг 16 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Йоанна Атанасова, която загина по време на международната регата „Кор Кароли”, се е нагълтала с вода след падането от борда на яхтата „Скорпион”. Непосредствената причина за смъртта й е удавяне, съобщи за „24 часа“ шефът „Съдебна медицина“ към болницата в Бургас д-р Галина Милева.

По думите й по тялото и главата на ветроходката няма видими следи от нараняване. Не било изключено обаче при падането 39-годишната жена да е изгубила съзнание и затова да е нагълтала вода.

Инцидентът стана вчера около 12 ч. в морето близо до Иракли. Тогава при бурен вятър и силно вълнение семейната яхта, с която се състезавали Йоанна, 42-годишният й съпруг Христо и трети член на екипажа, се обърнала. За миг тримата се озовали в морето, но третият член на екипажа успял да се качи на лодката. След 20-ина минути във водата Атанасови били изтеглени на борда на друг плавателен съд. Според първоначалното съобщение и двамата били живи и откарани с моторна лодка до Св. Влас, където бе финишът на вчерашната гонка. Там обаче се оказало, че Йоанна е починала.

По време на инцидента осигуряващият кораб на регатата бил на опашката на флотилията, защото две от яхтите са имали проблеми с руля и са се нуждаели от помощ, съобщиха организаторите на състезанието. След трагедията регатата бе прекратена.

Яхтата „Скорпион“ е разполагала с цялото необходимо оборудване за екстремни ситуации в морето, в това число и със спасителни ризи и колани, заявиха за Topnovivni.bg участници в регатата. Преди старта на състезанието проверки за това били извършени както от главния съдия, така и от служители на Морска администрация.

Младата жена най-вероятно ще бъде погребана в София. Тя е заживяла в Бургас след брака си с Христо Атанасов, който е запален по ветроходството от детските си години. Двамата са част от Яхтклуб „Черноморец Бургас”, но в „Кор Кароли” участвали като самостоятелен екипаж с личната си яхта. За инцидента е започнало разследване, назначени са няколко експертизи, съобщиха от Апелативната прокуратура в Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама