Неприятна контузия помрачи заслужения успех на „Дунав“

14:49, 13 авг 16 / Спорт 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Дунав“ постигна втори пореден успех в Първа лига. След победата над „Нефтохимик“ в Бургас с 2:1, този път „драконите“ надделяха и над един от традиционните тимове в елита „Пирин“ Благоевград с 1:0, което ги качи отново на върха в елита.

След края на двубоя с „орлетата“ обаче стана ясно, че на Бранимир Костадинов ще се наложи да отсъства от терените за известно време. Един от атакуващите играчи на дунавци влезе в игра в 61-ата минута на мача, но само 15 минути по-късно трябваше да бъде заменен. Причината е, че при борба за висока топка си удариха главите с противников футболист. Впоследствие се оказа, че той е със счупена дясна лицева кост, която е част от горна челюст. За възстановяването му са нужни поне 20 дни, категорични са на този етап специалистите.

Междувременно всички признаха, че русенският тим е спечелил заслужено двубоя на „Лудогорец Арена“ срещу благоевградския състав.

Асистентът на старши треньора на „небесно сините“ Пламен Донев - Веселин Великов не пропусна да отчете и немалкото пропуски, както и двете ударени греди от неговите футболисти.

„Ударихме две греди. Имахме и поне още 7 положения. През цялото време бяхме абсолютни господари на терена. Естествено, че липсва и това, че играем извън Русе. Все пак благодарим за предоставените условия в Разград, както и естествено на всички наши фенове, които ни подкрепят навсякъде, където играе отборът ни“, заяви Великов.

„Голяма радост е за нас това, което сътворихме. За първите три мача след това чакано от 25 години завръщане на „Дунав“ в елита имаме 7 точки. Тези момчета са герои. Това е и нашата основна задача, да се утвърдим в Първа лига. Ще бъдем като пчелички и ще събираме точка по точка“, сподели и колегата му Людмил Киров, който също не пропусна да благодари и на всички близо 1 000 фенове, които за пореден път подкрепиха отбора извън Русе.

„Не ни беше много лесно. Всеки се бори за победа. Ние обаче бяхме по-настоятелни и я постигнахме. За нас всяка точка е важна и даваме всичко от себе си, за да да я спечелим. Доказахме, че всеки трябва да се съобразява с нас и ще продължим да го правим“, сподели голмайсторът на дунавци Юлиан Ненов, който заслужи и отново приза за играч на мача.

Старши треньорът на „Пирин“ Благоевград Стефан Генов коментира, че неговият тим заслужено е отстъпил на „драконите“.

„Дунав“ Русе ни победи заслужено. Те са много по-обигран състав. Играха с много по-голямо желание. Ние изиграхме слаб мач. Имаме още много работа. Липсва ни синхрон. На този етап ни липсва и повече класа и умения, главно по отношение на граденето на атаките“, заяви Генов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама