Компютърни магьосници идват във Варна

15:56, 13 авг 16 / Любопитно 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Futuro, фестивалът за дигитално изкуство, който взриви общността на гейм маниаците и посветените в 3D графиката с първото си издание миналата година, сега отново се готви да превърне Варна в летен сборен пункт за посветените. От 20 до 22. август на различни места в центъра на града и в квартал „Аспарухово“ ще представят свои изложби и ще водят уъркшопове професионалисти в областта на дигиталното графично творчество, които стоят зад най-големите хитове в киното, гейминга и комикса.

Българските фенове ще посрещнат компютърни магьосници, работили за Warner Brothers, Twentieth Century Fox, Universal и едни от най-големите гейм студиа: Ubisoft, CD Project и EA Games. Сред водещите имена е Алфонсо де ла Торе, дизайнер от Лос Анджелис, който е работил по визиите на образите в блокбастърите „Аватар“ и „Х-мен:Първа вълна“.

Българският художник Светлин Велинов, популярен автор в областта на фентъзи и дигитал арт, също ще се включи във второто издение на Futuro, за радост на варненските си съграждани. Светлин работи за Wizards of the Coast по настолната игра Magic The Gathering.

Още над 20 създатели на фентъзи и научнофантастични светове и герои със световна слава ще пристигнат във Варна за форума, който обещава да се превърне в празник за всички фенове на гейминга и визуалните изкуства.

Фестивалът Futuro 2016 се организира от Народно читалище „Просвета 1927” - Варна, с финансовата подкрепа на фонд „Култура“ на Община Варна и спонсори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама