Искат постоянен арест за стрелеца от Стара Загора

16:10, 13 авг 16 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Искане за постоянна мярка „задържане под стража” за 65-годишния Пеньо Пейков, който простреля доведения си син в петък, ще бъде внесено в Окръжен съд Стара Загора. Това съобщи наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура Стара Загора.

На 12 август той простреля с незаконен пистолет „Макаров”  46-годишният Христо Чолаков.  Пейков е стрелял четири пъти по Чолаков, който му е доведен син и е имал пълномощно да управлява транспортната му фирма ЕТ” Пеньо Пейков”.

Срещу Пейков са повдигнати обвинения затова,  че направил опит умишлено да умъртви Христо Чолаков, като деянието е останало недовършено по независещи от него причини и за незаконно държане на огнестрелно оръжие.

Наказанието , което се предвижда за опита за убийство е  „лишаване от свобода” от 10 до 20 години, а за незаконното оръжие от 2 до 8 години. Пейков е направил пълни самоприрзнания. Не е обяснил обаче откъде точно се е снабдил с пистолета със заличени номера.

Като причина за стрелбата се определя тежкото финансово състояние на фирмата, която доведеният син управлявал с пълномощно.

Междувременно стана ясно, че състоянието на простреляния Чолаков  остава тежко. Той е бил опериран няколко пъти вчера. Според медици може да остане парализиран, заради раната в гръбначния стълб.

Пейков пък страдал от  тежка форма на диабет, поддържал се с инсулин

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама