През 2016 г. в Русе са ремонтирани повече от 20 детски площадки

17:08, 13 авг 16 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От началото на годината в Русе са ремонтирани повече от 20 детски площадки в града, съобщиха от пресцентъра на общината. Девет от площадките са за най- малките- до 3 г., а останалите са за по- големите деца - до 12 г.

Близо 100 площадки са ремонтирани в крайдунавския град през последните пет години. Направени са и три чисто нови, съобщават още от пресцентъра на общината.

В рамките на тази година се очаква Русе да се сдобие с общо 43 отговарящи на всички стандарти и изисквания детски площадки в централната градска част и във всички квартали на града.

Проектите се изготвят за всяка една площадка поотделно, съобразено с изискванията на Наредба № 1 от 12.01.2009 г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра.

Ремонтните дейности включват още демонтаж на негодни стари съоръжения и разполагане на нови, осигуряване на вход, изход и указателна табела за всяка площадка, оборудване с необходимия брой и вид пейки, кошчета за битови отпадъци, поставяне на ограда, полагане на ударопоглъщащи настилки и осветление. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама