Младежи от БСП събраха пари за операция на старозагорско момченце

17:23, 13 авг 16 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 500 лева бяха събрани на благотворително състезание по федербал „Помогни на дете с перце”, организирано от младежката организация на БСП в Стара Загора. Парите са за лечението на малкия Калоян Митев от областния град, който е с вродена малформация на лявата ръка.

В състезанието взеха участие 10 двойки, които припомниха забавно своята детска игра и дори показаха завидни умения днес в парк „Аязмото”. Рефери на спортната проява бяха Борис Йорданов и Петър Емилов от  Дома за възрастни хора с физически увреждания в  Стара Загора. Всички участници в спортната проява пуснаха в кутията средства за лечението на 18-месечния Калоян.

Състезанието откриха двамата млади зам.-председатели на Областния съвет на  БСП Даниела Лекина и Пламен Караджов под зоркото око на областния лидер Румяна Динева, която още в началото на своя мандат подчертано открои млaдeжкaта aктивнocт за приоритет на социалистите. Атрактивна игра, извън турнира, показа  на младите активисти общинският председател Валентина Бонева. В надпреварата се включиха и областният председател на младите Диана Михалева и Десислава Йорданова от Пловдив, както и членове на Националния съвет на младежите в БСП.

Победата грабна 30-годишният Владимир Грамовски, следван от Христо Стоев и Генади Златев. И  на тримата бяха връчени грамоти и медали за отличните им умения.

„Дори и с малко средства, ако повече хора помогнат, ще се реализира успешно и навременно оперативното лечение на Калоян, което е  на стойност 60 хиляди лева. Семейството е събрало половината сума, а операцията ще е през  ноември в чужбина.  

Нашата благотворителна проява по повод международния ден на младежта под надслов „Младите за млади”, се осъществява и със съдействието на общинските съветници Климент Пенчев, Иван Митров и проф. Бойчо Биволарски”, каза д-р Неделчо Маринов, председател на Младежкото обединение на БСП Стара Загора.

След приключването на състезанието, кутията със събраните средства беше предадена на бащата на Калоян.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама