Младата оперна певица Деяна Савова ще изнесе концерт в „Двореца” в Балчик

17:36, 13 авг 16 / Култура 25 652 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Оперната прима Деяна Савова ще изнесе концерт с песни и оперни арии в „Двореца“ в Балчик, съобщават от държавния културен институт.

На 15 август от 20 ч. в "Каменна зала", сопраното Деяна Савова, заедно с  доц. Боряна Ламбрева (пиано), ще изпълнят популярни арии от оперни творби на  Вивалди, Моцарт, Верди, Делиб, Шуберт, Чайковски, Рахманинов, Мусоргски, Дебюси, Пипков и Хаджиев.    Деяна Савова е родена  през  1991 г. в София. От 2011 година учи в Национална музикална академия  „Панчо Владигеров“ в класа на професор Мила Дюлгерова.  Учи оперно пеене в консерватория „Ариго Педроло“ в град Виченца, Италия при професор Алесандра Руфини. През 2016 г. завършва магистърска степен по класическо пеене към НМА. В периода 2013–2016 година участва в майсторски класове на Карло Коломбара, Михаил Ангелов, Оливие Дориа и Вера Николова, Михаил Миланов и Валентина Ло Сурдо.

Боряна Ламбрева е позната с активната си дейност на акомпаниращ пианист – предимно в сферата на оперното и камерно-вокалното изпълнителство. Има многобройни участия в редица академични, национални и международни конкурси, в камерно-вокални рецитали на наши и чуждестраннни

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама