В Пловдив се търсят и луксозните жилища, градът е втори по издадени строителни разрешения

20:14, 13 авг 16 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„В момента се търсят и по-луксозните и качествени жилища, за които има пазарна ниша, и по-малки за хора, коите все още не са създали семейства.  Сравнение с второто тримесечие на  миналата година показва, че строителството на жилищни сгради е намаляло с 1%, а на административните – с 15%. По показател „разгърната жилищна площ“  нещата изглеждат различно – тя е увеличена“, заяви зам.-председателят на Камарата на строителите в България  инж. Пламен Иванов, цитиран от Радио Пловдив.

Издаването на строителни разрешения, които показват някакви нагласи, сочи, че нещата в Пловдив в строителството са добре, макар и да не сме на първо място, София е със 186 разрешения, Пловдив има 160, Варна – 123,  Бургас – 107. От жилищата, чието строителство предстои да започне в България, в София те са 1300, в Пловдив – около 850, във Варна – 380. В Пловдив динамично продължава да се развива и „Тракия“-икономическа зона, където се строят впечатляващи за този етап строителни сгради, което логично води до потребителско търсене на нови жилища, уточни инж. Иванов.

Гаранция за нараснало качество на строителството  е тенденцията да се строи повече, което задържа и добрите кадри в строителството. Фактор за качествено строителство е все по-капризният пазар, тъй като потребителите вече са доста еволюирали в изискванията си, а на трето място – новите и все по-добри материали и технологии. Със сигурност мога да кажа, че качеството на строителството в България през последните 6-7 години е на европейско ниво.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама