Ивет Лалова отказа участие на полуфинала на 100 метра

08:17, 14 авг 16 / Спорт 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-добрата ни спринтьорка Ивет Лалова се отказа от участие на полуфинала на 100 метра на Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Състезателката има леки болки в следствие на разтежение и е предпочела да съхрани сили за сериите на 200 метра.

Привечер бразилско време състезателката е преминала преглед в поликлиниката в олимпийското село.

"След консултации с лекарския, треньорския щаб и с медицинския делегат Лалова е решила да не рискува и да пропусне бягането", обявиха от БОК.

Самата тя също обяви решението си в личния си профил във Фейсбук -

"Непосредствено преди олимпийските игри лекувах малка травма. Нищо сериозно, част от ежедневието на всеки спортист. След спринта на 100 м и втори евентуален такъв днес бих подложила мускула на риск. В името на доброто ми представяне в любимата ми дисциплина 200 м с главния медицински делегат на IAAF на олимпийския стадион и моя екип взехме решение да не стартирам в полуфинала на 100 м".

Лалова иска да избегне рисковете и да се предпази от евентуална контузия.

"Благодаря за подкрепата и бъдете сигурни, че в понеделник ще бъда готова на 100%", допълни тя.

В последно време спринтьорката ни се представя по-добре в дисциплината на 200 метра. Сериите за тях започват в понеделник от 15:35 часа. 

Припомняме, че Ивет се класира на полуфиналите на 100 метра след като завърши трета в квалификацията си. На полуфинала тя трябваше да се изправи срещу фаворитките Инглиш Гарднър и Карина Хорн.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама